İstanbul Kültür Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi, sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal fayda bilincinin artırılması üzerine çalışmalar yürütmek ve İstanbul Kültür Üniversitesini uluslararası sürdürülebilirlik endekslerinde hak ettiği yerlere taşımak amacıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil öncülüğünde çalışmalar yürütmektedir.
DEĞERLERİMİZ:
- Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet kazanımlarını korumak ve yüceltmek
- Öğrenci ve mezun odaklı olmak
- Her zaman en iyi olmak için çalışmak
- Sürekli gelişmek için kaynak yaratmak
- Türk eğitim sistemine güç katmak
- Çevreye ve topluma duyarlı olmak
- Dürüstlük
- Yenilikçilik
- Proaktiflik
- Saygı ve sevgi
HİZMETLERİMİZ:
- Merkezin amaçlarına uygun olarak sürdürülebilir kalkınma alanındaki konularla ilgili akademik ve bilimsel çalışmalar yürütmek, panel, sempozyum, yayım ve benzeri çalışmalar ortaya koymak.
- Üniversitenin vizyon, misyon, hedef ve stratejilerine sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal fayda bilincinin entegre edilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürütmek.
- İlgili fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezlerinde öğretim faaliyeti düzenlemek, bu birimlere destek vermek, birimler arası koordinasyonu sağlamak ve bu konuya ilişkin esasları belirlemek.
- Üniversitenin ulusal ve uluslararası sürdürebilirlik derecelendirmelerinde değerlendirilmesini sağlamak ve ilgili listelerde yükselmesine yönelik çalışmalar yürütmek.
- Üniversitenin sürdürülebilirlik faaliyetlerini, hedef ve stratejilerini içeren yıllık sürdürülebilirlik raporunu, ilgili akademik ve idari birimlerle koordineli bir biçimde oluşturup Rektörlüğe sunmak.
- Üniversite için yeşil kampüs, atık yönetimi, enerji ve su yönetimi, ulaşım, toplumsal fayda vb. konularda araştırmalar yaparak, Rektör’e önerilerde bulunmak.
- Staj amaçlı olarak Merkezde çalışmak isteyenlere geçici olarak imkan sağlamak, onların katkısını almak veya birlikte çalışmalar yürütmek.
- Sürdürülebilir kalkınma konusunda, uzmanların katkısıyla, kısa ve/veya uzun dönemli ulusal ve/veya uluslararası düzeyde eğitim faaliyetleri düzenlemek, yürütmek, yürütülmesini sağlamak ve mevcut eğitim programlarına destek vermek, ilgili mevzuat çerçevesinde sertifika programları açmak ve devam ettirmek.
- Sürdürülebilir kalkınmayla ilgili konularda çalışmalara ve ilgili kuruluşlar arasındaki koordinasyona yardımcı olmak, sürdürülebilir kalkınmayla ilişkili kurum, kuruluş ve bireyler arasında ulusal ve uluslararası boyutta karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sağlamak.
- Değişen çevre koşullarına uyum sağlanması itibarıyla, toplumsal faydaya yönelik projeler üretmek ve hayata geçirmek.
- Sürdürülebilir kalkınma alanındaki sorunları belirlemeye ve çözmeye yönelik bilimsel araştırma ve toplumsal fayda projelerinin gerçekleştirilmesini ve yaşama geçirilmesini sağlamak, bu amaca hizmet eden yarışmalar düzenlemek ve ödüller vermek.
- Merkez olarak faaliyet alanı ile ilgili konularda yayın yapmak.